Alpha cursus Deventer

De Alpha biedt iedereen de mogelijkheid om op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! Je bent zeker niet de enige!

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000!

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis! 

Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Hoe lang Alpha precies duurt, verschilt per organisator. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

    • Is er meer?
    • Wie is Jezus?
    • Bidden: waarom en hoe?
    • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
    • Hoe zit het met de kerk?

AANBIEDERS VAN ALPHA IN DEVENTER

Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Hieronder vindt je de organisates die de Alpha cursus aanbieden in de omgeving Deventer.

De Ontmoeting Deventer

Emmanuel Gemeente Deventer

> Evangelie Gemeente Zoë

Kerken in Deventer

Meer informatie over kerken in Deventer en hun activiteiten vind u op www.kerkindeventer.nl

Wil jij een Alpha cursus geven in Deventer of geef je een Alpha cursus en wil je die graag op deze site vermeld zien? Neem dan contact met ons op. Mail naar info[at]alphacursusdeventer[dot]nl.